Erős forgalomban esett a BUX

Erős forgalom mellett, az európai tőzsdékhez mérve kevésbé esett a BUX pénteken, a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom tartotta magát.
MTI-Eco, 2014. december 12. péntek, 18:02
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 145,23 pontos, 0,83 százalékos csökkenéssel, 17 318,45 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 18,3 milliárd forint volt, a vezető részvények közül a Magyar Telekom árfolyama stagnált, a másik három papíré pedig esett az előző napi záráshoz képest.

Az utóbbi időben mértekhez képest erős forgalom mellett, az európai tőzsdékhez mérve kevésbé esett a BUX pénteken - mondták az MTI által megkérdezett szakértők. Sőre Balázs, a Buda-Cash üzletkötője kiemelte, hogy a német tőzsde 2 százalékos, illetve az amerikai börze 1 százalékos eséséhez képest a BUX még felülteljesítőnek számít. A pénzpiacokon erősen esett a rubel ára a dollárhoz képest, de a forint is gyengébb lett az euróhoz viszonyítva.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az OTP közel 14 milliárdos forgalmát emelte ki, de ettől még esett a bankpapír árfolyama. A Richter árfolyamának csökkenésére hatott a rubel gyengülése, míg a Mol árát a gyengülő olajár befolyásolta.

A Mol 130 forinttal, 1,11 százalékkal 11 530 forintra csökkent, 1,8 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,61 százalékkal 4080 forintra esett, forgalmuk 13,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 348 forintot ért, forgalma 428 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 1,31 százalékkal 3765 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1456,92 ponton zárt pénteken, ez 4,74 pontos, 0,32 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK