Mint Kolba Miklós, az ING szakembere elmondta, nincs nagy forgalom, komolyabb változás egyelőre nem várható. Kérdés ugyanakkor, hogy a magyar idő szerint kora délután megjelenő amerikai makroadatok miként befolyásolják majd a dollás euróhoz mért árfolyamát, s ez milyen hatással lesz majd a feltörekvő piaci devizák, köztük a forint kurzusára. Az euró jegyzése 10 óra előtt nem sokkal 252,45/60, a dollár árfolyama pedig 191,75/90 forintnál járt - tette hozzá. Emlékezetes, a csütörtöki gyengének mondható forgalomban az euró 253,50 forintig menetelt, ekkor viszont irányváltás történt: a nagy londoni alapok euróeladásai következtében meredek lejtőre került a közös pénz kurzusa. Egy pillanatra 251,99 forinton is járt, ott valószínűleg sikerült kiütni egy opciós szintet, így délután négy órához közeledve 252,20/30-ra korrigált az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!