A délelőtti órákban 280 forint fölé tuszkolták az eurójegyzést a befektetők, később azonban erősödni kezdett a magyar fizetőeszköz, délután három órakor 279 alatt állt a közös deviza árfolyama. Mint Kolba Miklós, az ING kereskedője elmondta: egészséges kereskedés folyt a porondon. "Voltak vevők és eladók egyaránt, így egy kicsit feljebb ment a kurzus, aztán lejjebb jött, de jelentős forgalomról nem beszélhetünk" - fogalmazott a szakértő, aki azt is elmondta, egyelőre optimizmusra semmi ok, mostanság ugyanis már a hosszabb távú befektetők is az eladói oldalt erősítik. A szakértők egy része az euró bevezetésének lehetséges dátumaként már 2015-öt jelölik meg, Magyarország legfőbb problémája jelenleg pedig nem a jókora költségvetési deficit, hanem az, hogy a kormány elvesztette hitelét a külföldi befektetők szemében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!