A délelőtti, 263,50 forint körüli szintről szinte folyamatosan ereszkedett alább az euró jegyzése a bankközin: délután öt óra tájban 262,50 környékén járt az árfolyam. A forint nem egyedül erősödött: az euró zlotykurzusa 3,86 környékéről 3,84-re esett. Az euró ezzel párhuzamosan izmosodott az amerikai fizetőeszközhöz viszonyítva, a keresztárfolyam 1,2660 felett is járt, késő délután 1,2640 volt az ár. A dollár a fenti két tényező hatására olcsóbb lett a bankközin: a reggeli, 210 forint feletti szinteket követően késő délutánra már 208 alatt figyelt a jegyzés. Egyelőre tehát nincs szó arról, hogy a szakértők által túlzottnak minősített múlt heti dollárgyengülés után megindult volna a pozitív korrekció. Ha a dollár emelkedésbe vált, megfigyelők szerint 211-212 forintig erősödhet a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!