Erősebb a forint a német döntés után

Ahogyan némi kilengések után erősödéssel reagált az euró a dollárhoz viszonyítva a német alkotmánybíróság döntésére, úgy kapott erőre a forint is.
NAPI, 2012. szeptember 12. szerda, 10:35
Fotó: Napi.hu

A német alkotmánybíróság döntése, amely feltételekkel, de áldását adta az ESM-ben való német részvételre, hajszállal 1,29 fölé emelte az euró dollárjegyzését. Ezzel párhuzamosan a forint is erőre kapott, fél 11 után az euróval szemben 282 alatt járt. Ugyanekkor a dollár 218,80, a svájci frank 233,50 forint környékén forgott. Az euró egyébként a frankkal szemben is megmozdult, a keresztárfolyam 1,2095-nél tetőzött, majd visszatért 1,2080 alá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK