A zloty, a cseh korona, a török líra és a dél-afrikai rand is erősödik hétfő délelőtt, az egyetlen gyenge láncszem a rubel, de annak gyengülése nem hat ki a feltörekvő piaci devizákra - vázolta az ING Bank devizaüzletágának vezetője a forint korrekciójának hátterét.

A reggel 299 forinton nyitó euróárfolyam 296-ra mérséklődött, tíz óra tájban a dollár egysége 232,60, a svájci franké 199,90 forinton állt.

A szakember szerint van némi tér a további forinterősödésre, ám mivel a piaci helyzetben alapvető változás nem történt, délután akár 299 fölé is visszatérhet az euró árfolyama. Forintspecifikus hír csak kedden lesz, a KSH holnap rukkol elő a részletes január-novemberi külkerstatisztikával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!