Erősebb a forint, szigorításra vár a piac

A húsvétot még nem heverték ki a kereskedők.
NAPI Online, 2008. március 25. kedd, 09:54
Fotó:

Valamivel erősebben nyitott a forint kedd reggel, mint ahogy csütörtökön zárt, de valójában csendes unalom jellemzi a hazai fizetőeszköz piacát, mondta el lapunknak Kolba Miklós, az ING üzletkötője. A forint az euróval szemben 256,60-on áll, de a forgalom nagyon alacsony. A dollárért 165, a svájci frankért 163 forintot kell adni.

A kereskedő 1-2 napon belül vár jelentősebb mozgolódást a piacon, ugyanis már Simor András MNB-elnök is kijelentette, hogy kamatemelést lát szükségesnek a monetáris tanács március 31-i ülésén. Kamatemelés esetén elvileg erősödne a forint, viszont az állampapírpiaci hozamok is tovább emelkednének. Kolba ugyanakkor úgy véli, hogy a makroadatok ennél erősebb forintot nem engednek, a fizetőeszköz globálisan jó helyen áll, és a hozamok már így is túl magasan vannak; ezért nem látja különösebb indokát a monetáris szigorításnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK