Erősebben kezdett a forint

A pénteki szintekhez képest erősebben kezdett a hazai deviza hétfőn, de kora délelőtt már újra gyengülésbe kezdett.
NAPI, 2010. június 28. hétfő, 09:56
Fotó:

Kissé erősebben kezdett hétfő reggel a hazai fizetőeszköz a bankközi devizapiacon, de háromnegyed tízre már egy forinttal feljebb kúszott az euró kurzusa - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

Röviddel tíz óra előtt az euró egysége 283,20, a dolláré 229,50, a svájci franké 210,50 forinton állt.

A szakember hozzátette: továbbra is az euró dollárhoz viszonyított jegyzése a meghatározó - reggel 1,24 közelében tetőzött a keresztárfolyam, majd 1,2350-re korrigált.

A hírügynökségi jelentések szerint Romániában a központi bank hosszú távon valószínűleg hagyja majd leértékelődni a lejt, azaz a deviza gyengülése várható, ám egyelőre nincs jele annak, hogy már piacra lépett volna az intézmény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK