A forint a csütörtöki záróértékénél hajszálnyival erősebben nyitott pénteken, az euróhoz mért árfolyama 0,1 százalékkal csökkent a tőzsdenyitás utáni első fél órában. A térségi devizák teljesítménye is ilyen mértékben javult, a zloty eurójegyzése 4,0694-en, a cseh koronáé 25,697-en állt a kereskedés első órájában.

Sörös Csaba, a Takarékbank devizapiaci elemzője szerint az euró/forint árfolyama pénteken sem tud majd kitörni abból a sávból, ahová az elmúlt időszak hazai és nemzetközi eseményei beszorították.

A magyar kormány programja körüli bizonytalanságok - konkrétumok, pontos információk hiánya például a költségvetési hiánycélról és annak tarthatóságáról -, a még mindig jelen levő EU-s költségvetési problémák és a fejekben még mindig élő Szíjjártó-Kósa nyilatkozatok ebbe a sávba „rögzítették" az árfolyamot a szakértő szerint.

A dollárért 225,60 forintot, a svájci frankért 203,10 forintot kértek a bankközin.

Az euró/dollár 1,2380-on állt péntek reggel, előző napi zárószintje közelében, ám a tegnapi nagyarányú mozgások után ma újabb volatilis nap következhet a közös deviza piacán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!