Erősen csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
MTI, 2016. július 19. kedd, 12:35
Fotó: Napi.hu

A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 40 milliárd forint értékben vitt piacra állampapírt.

Az elsődleges forgalmazók 85 milliárd forint ajánlatából az ÁKK az eredetileg felkínált értékben, 40 milliárd forintért fogadott el ajánlatot. Az aukciós átlaghozam 0,60 százalék volt, 20 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál és 8 bázisponttal maradt el a másodpiaci referenciahozamtól.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 1,13 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, 2015 elején a hozam 1,84 százalékon, 2014 elején 2,90 százalékon, 2013 elején pedig 5,49 százalékon állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK