Erősen kezdi a pénteket a forint

Erősödéssel kezdte a napot a forint, a dollár gyengül.
NAPI, 2010. március 12. péntek, 08:52
Fotó:

Mintegy 50 fillért gyengült az euró a forinttal szemben péntek reggel a bankközi devizapiacon, a közös európai deviza 265,8 forint körül cderél gazdát. 75 fillérrel 194 forintig süllyedt a dollár jegyzése, az euró/dollár keresztárfolyam 1,37 fölé emelkedett. Ezzel a nagy keresztárfolyam folytatta oldalazó korrekcióját az év eleje óta tartó nagy dollárerősödés után, lassan eléri a dollár erősödő trendjét mutató trendvonalat, ennek áttörése trendfordító jelzés is lehet.

A forint/dollár keresztárfolyam fontos támasszintet tesztel, s az euró forint árfolyam is eddigi sávjának széléhez közelít, a 265-ös szint áttörése további forinterősödést hozhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK