Az FTSE-100 1,0 százalékkal 6014, a CAC-40 1,6 százalékkal 3862, a DAX 1,2 százalékkal 6942 pontra emelkedett kedden. A befektetőket az derítette jókedvre, hogy a japán pénzügyminiszter közölte: Tokió több mint 20 százalékát megveheti az európai pénzügyi stabilitási eszköz (EFSF) első körben kibocsátott értékpapírjainak. Szintén pozitívan hatott, hogy pluszban kezdett New York is. Üzletkötők szerint az Európai Központi Bank immár második napja vállalt szerepet az eurózóna kötvénypiacának vételi oldalán, a görög állampapír aukció jól sikerült, Portugália miniszterelnöke pedig arról győzködte a világot és a piacokat a szerdai állampapír-értékesítés előtt, hogy országának nincs szüksége mentőcsomagra. A börzéken az emelkedést a bankrészvények vezették, több felminősítésnek köszönhetően. A SocGen a francia Credit Agricole-ról, valamint a brit Barclayről és a Lloyds Banking Groupról nyilatkozott kedvezően, az HSBC papírjait pedig a Citigroup ajánlotta vételre. Estek ugyanakkor a Marks & Spencer papírjai, miután a kiskereskedelmi cég azt közölte, hogy a szektorbeli nehézségek fennmaradására számít. A gépipar nagyágyúi viszont tempósan drágultak: a francia Alstom részvényeit a Morgan Stanley felminősítése, a német Siemens papírjait pedig a cég pénzügyi vezére által közzétett optimista első negyedéves eredmény- és bevételprognózis repítette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!