A japán pénzügyminiszter, Noda Josihiko intervenciót ígért a jen erősödésének megfékezésére, megjegyzései nyomán nagyot erősödtek a japán exportőr vállalatok, a Nissan Motors papírjai például 3,2 százalékot drágultak.

Kiváló gyorsjelentéseik közzététele után 1,6 százalékot javult Hongkongban az Industrial & Commercial Bank of China, Sydneyben pedig a Fairfax Media részvényei ugrottak 4,8 százalékot.

A hongkongi Hang Seng 0,1 százalékkal, a tokiói Nikkei 225 0,95 százalékkal, a sanghaji kompozit index pedig 0,74 százalékkal emelkedett, miközben a szöuli Kospi nem változott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!