Erősödés a nyugat-európai tőzsdéken

A napközbeni ingadozás után egyöntetűen erősödéssel zártak szerdán a vezető nyugat-európai részvényindexek.
Ádám Viktor, 2006. augusztus 9. szerda, 18:40
Fotó:

Emelkedésbe tudtak váltani szerdán a vezető nyugat-európai részvényindexek, elsősorban az autógyártók és a techszektor papírjainak drágulása nyomán. Utóbbiban az amerikai Cisco gyorsjelentését követő árfolyamugrás játszotta a kulcsszerepet.

Az FTSE-100 0,7 százalékkal 5860,50 pontra erősödött, a CAC-40 1,2 százalékkal 5025,15 pontra javított, míg a DAX 5702,81 pontos záróértéke 0,9 százalékkal múlta felül a keddit.

Frankfurtban a Volkswagen részvényeinek az adott szárnyakat, hogy piaci spekulációk szerint a társaság legnagyobb tulajdonosa, a Porsche növelné részesedését a cégben. Drágult az Adidas is, miután a sportszergyártó a várakozásokat meghaladó eredményről számolt be, ráadásul javított forgalmi prognózisán is. Nagyot estek ezzel szemben a Commerzbank részvényei, ugyanis a bár a társaság nyeresége jelentősen nőtt a második negyedévben, a profit szerkezete csalódást okozott.

Londonban a bányaipari cégek részvényei lejtőre kerültek, a British Airways ugyanakkor látványosan drágult azt követően, hogy a UBS megemelte a légitársaság papírjaira vonatkozó célárát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK