A forint beleerősített a reggeli órákban, köszönhetően a rendkívül kedvező német GDP adatnak. A kora reggel még 280 forint körül mozgott az euró/forint kurzus, de a német adat közlése után 278,8-as szintig erősödött, ahonnan valamelyest visszagyengülve fél tíz körül 279,2 forintot ért egy euró.

A dollárral szemben is erősödött a magyar deviza, a zöldhasút 216,73 forinton jegyezték 1,2885 dolláros euróárfolyam mellett.

A svájci frank az euróval együtt mozgott: jó hír a frankhiteleseknek, hogy a forint az alpesi devizával szemben is erősödött - 206,5 forint körül jegyezték a délelőtti bankközi kereskedelemben.

Kolba szerint nem várható számottevő mozgás a devizapiacon, eseménytelen napoknak nézhetünk elébe.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!