Az emelkedést az remek árbevételi adatokat közzétevő, és így 1,9 százalékot javuló mobiltelefon-szolgáltató óriás Vodafon, valamint a 2,7 százalékot emelkedő Societé Generale és a 2,1 százalékkal erősödő Credit Agricole francia bankok vezetik.

A piacok figyelik német befektetők bizalmát követő ZEW gazdaságkutató mutatóját, amit 11 órakor ismertetnek; a várakozások szerint hatalmasat, 6 pontot zuhant a német üzletemberek hangulata.

A londoni FTSE 100 0,8 százalékkal, a frankfurti DAX 1,3 százalékkal, a párizsi CAC 40 pedig 1,2 százalékkal nyitott magasabban, mint a tegnapi záráskor.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!