Erősödik a forint

A délelőtti eseménytelenség után erősödött a forint a bankközin.
Ádám Viktor, 2007. szeptember 10. hétfő, 15:46
Fotó:

A múlt pénteki, csalódást keltő amerikai munkaerőpiaci adatsor után a régió devizái között csak a forint gyengült látványosan, az euró jegyzése késő délután érintette a 258-as szintet is. Miután a hazai deviza egyedüliként került meredek lejtőre, a háttérben vélhetően az állhatott, hogy az aznap közölt, a korábban becsültnél is gyengébb második negyedévi magyar GDP-adatra késve reagált egy vagy néhány amerikai piaci szereplő - vélekedett az ING Bank üzletkötője. Hozzátette: a gyengülés nem volt trend-szerű, csak egyszeri tételek okozták.

Hétfőn a kereskedés a 257 forint körüli szinten indult, majd a szinte forgalommentes délelőttöt követően az élénkebb délutáni órákban már 256 alá is be-benézett az euró kurzusa, a dollár jegyzése pedig 185,40-re süllyedt.

Az ING Bank szakértője arra számít, hogy a Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága szeptember 18-án 25 bázispontos kamatcsökkentésről dönt. A monetáris lazítás erősítheti a forint pozícióját, de a hazai fizetőeszköz ázsiójának emelkedése - a kamatvágással kapcsolatos spekulációk nyomán - már a döntés előtt megindulhat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK