Erősödik a forint a leminősítés árnyékában

A pénteki 307 feletti szintekről kismértékben, 306 közelébe jött le az euró forintárfolyama.
NAPI, 2011. december 27. kedd, 15:37
Fotó: Napi.hu

Hiába nyilatkozta azt Lázár János Fidesz frakcióvezető, hogy arra számít, a Fitch is leminősíti Magyarországot, a forint erősödni tudott a csonka hét első kereskedési napján. Az euró/forint árfolyama 305,60-nál is járt, de a délután fél négykor jellemző 306-os árszint is lejjebb van, mint a pénteki 307 fölötti értékek.

Kereskedők szerint az illikvid ünnepi piacon "ennyi mozgás belefér", nem kell különösebb jelentőséget tulajdonítani a forinterősödésnek. Megemlíthető még, hogy a zloty közel egy százalékot erősödött az euróval szemben, ez hangulatilag támogathatja a forint jó szereplését.

A svájci frank egységét 250,70 forintot vásárolják, a dollár 234,35 forinton áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK