Nagy felpattanásra nem lehet számítani, bár két napig estünk brutálisan, szinte egyedül a világban - vélekedett Varjú Péter az Erste üzletkötője.

Az esésben ez a mérték nem tartható, technikailag felpattanásnak kellene következnie, de ha esetleg közben a világ lekanyarodik, akkor mi sem fogunk tudni fölfelé korrigálni.

Az elmúlt napok esése egyértelműen arra a félelemre vezethető vissza, hogy a reformcsomag inkább bevételnövelést, mint kiadáscsökkentést fog tartalmazni. Innentől hírvezérelt a tőzsdénk mozgása - tette hozzá az üzletkötő.
 
Technikailag az OTP 5700-as 20 napos átlagról fordult vissza, ez lesz most is a következő fontos szint, majd az 5500-as támasz, illetve a 200 napos átlag 5364 forinton.

Már a 5700 elestével megszűnne az emelkedő trend meredeksége, 5500 elhagyásával pedig maga az emelkedő trend is.

A Richter profit warning nem mindenki szerint volt meglepetés, így Varjú meglepőnek tartja az esés intenzitását. A következő ezer forinton belül illene megállnia, 39 ezer alatt viszont nagyon csúnyán nézne ki a papír.

Ha folytatódik az esés, akkor lehet, hogy érdemes vételekkel próbálkozni - persze szűk stopokkal - mondta az üzletkötő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!