Párizsban a befektetők inkább a hagyományos iparágak részvényeit részesítették előnyben: a Renault-papírok két éves csúcsra drágultak, ugyanis az autógyártó cég japán partnere jól szerepel a tőzsdén, s több brókercég is javított a besorolásán. Magasabban zárt az Usinor acélgyártó, a Pechiney alumíniumgyártó társaság, de drágultak a Societe Generale, a BNP Paribas és a Credit Lyonnais részvényei is. A France Telecom – a Deutsche Telekom csalódást keltő harmadik negyedéves adatai nyomán – áresést szenvedett el. Az Alcatel jó eredményadattal lepte meg a piacot, s ez kedvezően hatott a cég árfolyamára is. A londoni börzén már három egymást követő napon át erősödött az FTSE 100 index, a vezető részvények közül csupán a gyógyszeripari papírok veszítettek értékükből. Ennek megfelelően a Glaxo Wellcome és a SmithKline Beecham több mint 4 százalékot esett, a legnagyobb emelkedést viszont a bankrészvények produkálták.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!