Az euró 1,1280 dolláron idei legmagasabb árfolyamát érte el péntek kora délután. Legutóbb tavaly novemberben jegyezték hasonló szinten az eurót - írja az MTI.

Ezzel párhuzamosan a dollár a forinttal szemben is alacsonyabb jegyzésre került: a péntek délután elért 272,59 forintos jegyzés a dollár idei leggyengébb, a forint legerősebb árfolyama. Legutóbb tavaly októberben állt hasonló szinten a jegyzés.

Az euróval szemben a forint a múlt csütörtökön érte el idei legerősebb árfolyamát 306,43 forintos jegyzésen. A svájci frankkal szemben pedig szintén a múlt csütörtökön 281,04 forintos jegyzésen.

Az eurót a kora reggeli 308,83 forint után pénteken délután fél ötkor 307,76 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 274,53 forintról 272,85 forintra csökkent, a svájci frank jegyzése pedig 282,74 forintról 283,24 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!