A piaci szereplők többsége délelőtt még inkább a hazai fizetőeszköz gyengülésre számított, azonban a 257 forint közelében megjelenő külföldi banki vételek rendre visszatérítették az árfolyamot. Az euró kurzusa egyébként napközben elég széles sávban ingadozott a felső értéket a már említett árszint, míg az alsót a 255,30 forint jelentette. Délután jellemzően 255,60/70 forinton jegyezték az uniós devizát, ami közel egy forinttal jelent alacsonyabb helyzetet a keddi értéknél. A dollár szintén olcsóbb lett a szerdai kereskedésben, a jegyzés több mint két forinttal 217,70/90 forintra gyengült. A forintpiacon a várakozásoknak megfelelően nem változott a napok óta stabilaqn tartott 10 és fél százalékos overnight kamatszint. Az októberi tartalékolási periodusból már csak néhány nap van hátra, az árak így feltehetően az elkövetkező pár napban sem változnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!