Az eurót a reggel hét órai 362,78 forint után este hét óra előtt 360,02 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 320,74 forintról csökkent 318,47 forintra, a svájci franké pedig 349,39 forintról 346,16 forintra.

A forint az egyhetes betéti kamat változatlanul hagyásának a bejelentésére kezdetben gyengült csütörtökön, majd erősödésnek indult és 360 forintos eurójegyzés alatt, tavaly november eleji szintre tért vissza. A forint erősödött a dollárral és a svájci frankkal szemben is, szintén tavaly novemberi jegyzések elérésével.

Nap közben a legalacsonyabb eurójegyzés 359,27 forint volt, a dolláré 317,15 forintig, a svájci franké pedig 345,64 forintig ment le. Mindhárom esetben tavaly november eleji-közepi jegyzésre tért vissza a forint árfolyama.

Csütörtök esti jegyzésén a forint 2,5 százalékkal áll erősebben év eleji árfolyamánál az euróval, 2 százalékkal erősebben a dollárral és 2,9 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

A tavaly novemberben kialakult leggyengébb árfolyamához képest a forint 3,3 százalékkal erősödött az euróval és 3,8 százalékkal a dollárral szemben. A svájci frankkal szemben tavaly december vége felé érte el a leggyengébb árfolyamát a forint, azóta 3,2 százalék nyereségre tett szert.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!