Csütörtökön a svájci frank történelmi rekordot ért el a forinttal szemben 227,40-es árfolyamon, ám péntek reggel már 224,73 forinton állt. Az euró is erősödött péntekre a nemzetközi deviza kereskedelemben a csütörtök este a dollárral szemben elért egyhetes mélypontjáról, és erősödött a svájci frankkal szemben elért történelmi árfolyam-mélypontjához képest is.

Az éjszaka folyamán megszületett a megállapodás Görögország és hitelezői között a második reformcsomag részleteiről, ami egy lépéssel közelebb hozta a pénzügyi támogatás esedékes részletének kifizetését.

Szerdán és csütörtökön a Fed amerikai gazdasági helyzetértékelését követően fokozódó befektetői kockázatkerülésre az euró folyamatosan gyengült a dollárral és a befektetési menedéknek tekintett svájci frankkal szemben. Miközben történetében elsőször 1,19-es svájci frank árfolyam alá gyengült, csütörtökön kora délután megdőlt a svájci frank árfolyamrekordja forintban is. A svájci frank árfolyamrekordja forintban 227,40 lett, euróban pedig 1,1846.

Péntek reggelre a piacok a csütörtöki szélsőséges árfolyam ingadozást a rendeződő görög adósságtörlesztési kilátások tükrében már korrigálták. A dollárt 188,40 forinton jegyezték pénteken reggel hét óra után a bankközi kereskedelemben a csütörtök délutáni 190,43 forinttal szemben. Az eurót péntek reggel 1,4263 dolláron jegyezték, míg csütörtök délután 1,4149 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!