Erősödött a forint

Reggel kilenc óra körül a kora reggeli szintekhez képest erősödött a forint mind az euróval, mind a dollárral szemben.
Szabó Zsuzsanna, 2012. november 7. szerda, 09:00
Fotó: Napi.hu

A kora reggeli 282 forintos euróárfolyamhoz képest kilenc óra körülre 280,71 forintig erősödött a magyar deviza, a dollárral szemben pedig a kora reggeli 219,50 után 218,23 forinton jegyezték. A svájci frankért 232,52 forintot kértek a bankközi kereskedelemben.

A dollár csak miminálisan gyengült tovább az euróval szemben a kora reggeli helyzethez képest, a reggel hat óra előtti 1,2863 után kilenc óra körül 1,2870-nél járt a devizapár kurzusa.

Elemzők a gyengülést azzal hozzák összefüggésbe, hogy Barack Obama újraválasztásával valószínűleg nem lesz változás a központi bank szerepét betöltő Fed irányításában sem. Ez azt jelenti, hogy marad a mennyiségi enyhítés politikája, ami végső soron gyengíti az amerikai fizetőeszközt.

A piacon a választásokat megelőzően azt találgatták, hogy Mitt Romney győzelme esetén dollárrally indulhat be. A Barack Obama újraválasztása utáni gyengülés nem túl meglepő.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zolko_123, 2012.11.07 13:21

hónapok óta van stabilan 280 és 285 forint között az ?uró.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html