Nem egy erős kezdéssel indult a hét. Az euró/forint kurzusa 9 óra körül járt 295 fölött is, de délelőtt fél 11 körülre 294,90 forintig húzódott vissza. A dollárt 229,85 forinton jegyezték a péteki 230,34 forint után, a svájci frank 238,16 forintot ért a pénteki 239,68 forint után. Egy euró 1,2830 dollárt ért.

Az euróval szemben a román lej, a cseh korona és a lengyel zloty is a pénteki szintek közelében mozgott. Egy euró fél 11 körül 4,4488 lejt, 25,96 koronát és 4,3085 zlotyt ért.

Alapvetően jó a hangulat a piacokon, ami a pénteki, vártnál jobb amerikai mezőgazdasági szektoron kívüli foglalkoztatási adat utóhatásának is betudható, miután ez az amerikai gazdasági helyzet javulását mutatja - modta Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője. Az adat ellensúlyozta az ECB elnökének szavait a múlt heti kamatdöntő ülés után, miszerint az eurózónában hosszabb távon inkább lefelé mutató kockázatok vannak - ezzel nőtt egy eurózónás kamatcsökkentés esélye is, az viszont szinte biztosra vehető, hogy nem lesz szigorítás a valutaövezetben - tette hozzá Csajbók.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!