Erősödött a forint

A 312,3-as szint újra megfogta a forint esését, a délután második felében határozott erősödés következett be a rendkívül jó részvénypiaci hangulatban.
portfolio.hu, MTI, 2014. július 3. csütörtök, 18:04
Fotó: Reuters

Az elmúlt napokban nyitott forint short pozíciók zárása állhat a ma délutáni határozott forint erősödés mögött - mondta a Portfolio.hu érdeklődésére devizapiaci szakértők. A befektetők ezen döntése összefügghet azzal, hogy az amerikai makroadatok után megpróbálták új mélypontra lökni a forintot, de nem sikerült, azaz láthatóan erős szint a 312,3, és mivel háromnapos munkaszüneti nap jön péntektől az Egyesült Államokban, sokan nem merik nyitva hagyni short pozíciójukat, így zárják azt. A devizapiacokon gyakran megfigyelhető ez a jelenség, hogy ha nem sikerül a spekulatív jellegű játékosoknak az egyik irányba eltolni az árfolyamot, akkor megpróbálják a másik irányba. Ma délután 312 felettről rövid idő alatt 310 közelébe esett az euró jegyzése.

Mario Draghi, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke délután megerősítette, hogy a bank alacsonyan tartja a kamatokat és további likviditásbővítő intézkedésekre készül. Az alacsony eurókamat vonzóbbá teszi a magasabb hozamot ígérő közép-európai eszközöket.

Az eurót 18 óra körül 310,00 forinton jegyezték a kora délelőtti 312,25 forint után. A svájci frank 257,13 forintról 255,04 forintra gyengült, a dollár jegyzése 228,55 forintról 227,89 forintra, a japán jené 2,2430 forintról 2,2290 forintra csúszott le.

Draghi bejelentését követően az euró gyengült a dollár ellenében, az európai valuta 1,3607 dolláron forgott a délelőtti 1,3658 dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK