Nagyjából ott zárt a hét utolsó napján a pesti börze vezető indexe, ahol nyitott, a legmagasabb és legalacsonyabb értéke között pedig mindössze 150 pont volt, tehát egy rendkívül szűk sávban folyt a kereskedés. Igaz, az index a napon belül éppen abban a pillanatban volt csúcsán, amikor a miniszterelnök hozzákezdett évértékelő beszédéhez (18 929 pont), és éppen annak végén került napi mélypontjára (18 791 pont). Végül azonban a zárószakaszban felrántották az indexet, és 0,6 százalékos emelkedéssel, 18 866 ponton zárt a BUX. Az magyar gazdasági sajtót lázban tartó ügyek - így a brüsszeli deficitprognózis rontásával járó megszorítási kényszer - nem hagytak komoly nyomot a tőzsdén, a nemzetközi piacokkal együtt korrigálta a csütörtöki, a Fed-jegyzőkönyv farvizén elszenvedett esést a pesti parkett. A forgalom meglehetősen vékony volt, alig érte el az ötmilliárd forintot.

A blue chipek vegyesen zártak, igaz, csak a Richter esett közülük: a nagyobbik gyógyszergyártó 0,9 százalékkal alacsonyabban, 34 750 forinton zárt. Az OTP viszont 1,3 százalékkal 4720 forintra, a Magyar Telekom pedig 1,8 százalékkal 387 forintra értékelődött fel. A Mol papírjai 0,4 százalékkal erősödtek, egészen 17 750 forintig. A stagnálással, 19 ezer forinton záró Egis forgalmát ezúttal maga mögé utasította a BÉT talán legspekulatívabb részvénye, a Biomedical nevű találmánycég, amely több, mint 6 százalékkal emelte még mindig irreálisnak tűnő piaci kapitalizációját. A Pannergy ezúttal csak 2 százalékot esett, de ezzel is új mélypontra, az E-Star pedig hiába nyitott limites pluszban, később majdnem elolvadt a növekmény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!