Erre számít Budapest

Esésre számítanak a negatív nemzetközi hangulat miatt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Szepesi Anita, 2018. március 5. hétfő, 08:56
Fotó: Napi.hu

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, negatív hangulat uralja a nemzetközi részvénypiacokat a Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke által bejelentett kereskedelmi háború veszélye miatt, ezáltal jelentős mínuszban nyithatnak az európai tőzsdék, köztük a BÉT is. Az elemző a magyar piacon indexet illetően és a blue chipeknél is esésre számít a nap folyamán.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárja szerint bizonytalanság uralkodik az európai piacokon, miután patthelyzet alakult ki Olaszországban a hétvégén tartott választások után. Ez nem kedvez a BUX-indexnek sem, amely technikailag is a lefelé tartó trendet erősítette meg pénteken, amikor is mélyen a 200 napos mozgóátlag alatt zárt.

A héten várható makrogazdasági események közül kiemelte, hogy a Fitch Ratings hitelminősítő pénteken vizsgálja a magyar államadósságot, ugyanakkor az elemző megjegyezte, hogy az április 8-i országgyűlési választások előtt nem számít "meglepetésekre" - összegzi az elemzői véleményeket az MTI.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 828,67 pontos, 2,19 százalékos csökkenéssel, 36 939,18 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 21,7 milliárd forint volt. A Mol 90 forinttal, 3,21 százalékkal, 2718 forintra csökkent, 5,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,95 százalékkal, 11 090 forintra esett, forgalmuk 9,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,66 százalékkal, 451,50 forintra gyengült, forgalma 397,0 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 130 forinttal, 2,31 százalékkal, 5505 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 5,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK