Csöndesen telt a szerda a forint piacán, az euróval szembeni jegyzés egy szűk, 264,35-264,95 forintos tartományban mozgott - mondta Kolba Miklós, az ING devizaüzletágának vezetője. Nem csak a magyar piacon szűkölködött eseményekben a nap, nemzetközi fronton sem történt sok érdekes, amit jól jelez, hogy az euró/dollár az 1,46-os kurzusról nem tudott elmozdulni.

Az USA monetáris hatósága, a Fed késő délután dönt az alapkamatról, majd este tart - első ízben - sajtótájékoztatót Ben Bernanke Fed elnök. Alapvetően nagy érdekességeket nem várnak a piacok a beszédtől, bár ha a mennyiségi lazításról, illetve a kamatkilátásokról mond valamit az USA monetáris hatóságának elnöke, annak lehet átmeneti hatása - véli Kolba. Bár ez a forint piacán nem valószínű, hogy különösebb hullámokat verne.

A svájci frank gyengült szerdán az euróval szemben, aminek hatására a forint egyetlen egységgel, 205-re erősödött az alpesi devizával szemben.

A következő hetekben sem várható olyan különös esemény, ami megrengetné a forint jelenlegi sávját. A szakértő szerint a 262-268-as tartományban ragadhat a hazai fizetőeszköz.

Az állampapírok másodlagos piacán a rövid oldalon semmi változás nem történt a hozamokban, ugyanakkor a három éves és afeletti futamidejű papíroknál a hozamok 2-5 bázisponttal csökkentek. A 10 és 15 éves papírok hozama egyaránt 7,01 százalékon állt szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!