A kedvezően alakuló amerikai gyorsjelentési szezon legfrissebb hírei ugyan jó hírt jelentettek, ám a tengerentúli infláció alakulása, illetve az Intel árbevétel-előrejelzése miatt aggódó befektetőket nem tudták jobb kedvre deríteni. A nyugat-európai részvényindexek így tetemes veszteséggel zártak szerdán. A kontinens tech-részvényeire az Intel-prognózis gyakorolt nyomást, a szintén chipgyártó német Infineon papírjai például több mint 3 százalékos esést produkáltak. A vesztesek táborát gyarapították az olaj- és a bankszektor részvényei is. Nem szerepeltek fényesen az élelmiszeripari óriások sem, miután a francia Danone a vártnál szerényebb forgalomnövekedésről számolt be. A frankfurti DAX harminctagú indexkosarának mindegyik résztvevője veszteséggel zárt, a Commerzbank, a Continental, a Deutsche Post és a Fresenius Medical Care árfolyama közel 4 százalékot bukott.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!