A tokiói Nikkei-225 1,4 százalékkal 9 766,7 pontra esett, a mutatót a legnagyobb mértékben a világ vezető, chipgyártásban használatos berendezéseket gyártó vállalata, a Tokyo Electron részvényei gyengítették. Hasonló volt a helyzet a tajvani tőzsdén is, ott az Intel-beszállító Hon Hai Precision lett a nagy vesztes, a TWSE index így 1,8 százalékos csökkenést szenvedett el. A honkongi Hang Seng 0,6 százalékkal süllyedt, a dél-koreai Kospi ugyanakkor hajszálnyi gyengüléssel megúszta, ugyanis az ország legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor részvényei 2,5 százalékkal drágultak, miután a rivális Daewoo három gyárában is leállt a termelés fő beszállítói bojkottja miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!