A forint szerda kora délutánra 0,7 százalékkal gyengült az euróval szemben, ami 288 forintos árfolyamot jelentett. Eközben a lengyel zolyt és a cseh korona árfolyama alig mozdult el a közös európai devizával szemben. Mivel komolyabb ármozgató hírek nem jelentek meg a piacon, a forint árfolyamának eltérést az előző napok felülteljesítése okozhatja. Az uniós csúcs előtt ugyanis kivárás van a piacon, és az óvatosabbak a pozicíóikat zárják, így ez okozhatja a nagyobb kilengést az elmúlt napokban a többi régiós devizánál nagyobbat erősődő forint esetében. Ezek zárása után viszont újra 287 közelébe tért vissza a forint, ami már nem jelentett nagyobb eltérést.

Az euró/dollár árfolyama sem változott ugyanis lényegesen, az előző nap már megszokott 1,25-ös keresztárfolyam körül ingadozott az értéke. A svájci frank sem mozdult el az euróval szemben az 1,201-es árfolyamtól szerdán. Így a frankért 239 forintot, a dollárért 230 forintot kellett fizetni délután.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!