Az esésben vélemények szerint az emelkedő nyersolajárak is szerepet játszhattak, amelyek a fogyasztói kilátásokat veszélyeztetik. Mások vitatják az olajárak ilyen hatását, minden esetre az aggodalom hamar elnyomta azt az optimizmust, amit a Szenátus lakásügyi tervei, egyebek mellett a Fannie Mae és a Freddie Mac megmentésére kidolgozott forgatókönyv idézett elő korábban. A pénzügyi szektor papírjai a legnagyobb vesztesek között vannak, a Citigroup és az AIG is 3 százaléknál nagyobb mínuszban van. A technológiai szektor is rosszul teljesít, sokan a legnagyobbak közül sem tudják kivonni magukat a negatív trendből. Az Amazon.com 2,3, az AMD 1,8, a Google pedig 1 százalékot veszített nyitáskor. Velük szemben a Palm árfolyama 4,5 százalékot erősödött, de az Oracle 0,3, a HP 0,2 és a Dell is 0,1 százalékos minimális pozitívban indultak. A legjobb kezdést az energiaszektor produkálta. A Dow Jones indexe, a DJI 44,21 ponttal alacsonyabban, 11 326,5 ponton nyitott hétfőn. A Standard & Poor 500 Index (SPX) 2,81 pontot, 0,22 százalékot gyengülve 1255 ponton kezdett. A Nasdaq 4,54 ponttal, 0,20 százalékkal alacsonyabban, 2306 ponton kezdte a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!