Az FTSE-100 1,6 százalékkal 5766, a CAC-40 1,9 százalékkal 3805, a DAX 1,3 százalékkal 7070 pontra esett azután, hogy New Yorkban a Dow Jones ipari átlag a lélektani határnak tartott 12 000 pontos szint alá került.

A piacokra a görögországi válságkezelés mikéntjével kapcsolatos bizonytalanság gyakorolhatott nyomást, de szerepet játszhatott az esésben a globális gazdaság lassulására figyelmeztető kínai külkeradat is. A külkereskedelmi többlet nőtt ugyan, ám a kivitel a vártnál kisebb tempóban gyarapodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!