A vezető nyugat-európai tőzsdék körülbelül 0,6-0,7 mínusznál tartottak a BÉT zárása idején, szemben a keddi 3 százalék feletti nyereségekkel. Az amerikai tőzsdék is negatív tartományban nyitottak, körülbelül 1 százalékkal csúsztak lejjebb. A háttérben a gyatra makroadatok állnak, valamint az, hogy a pénzügyi szektor várhatóan lényegesen több veszteséget írhat le, mint eddig gondolták. A negatív hangulat Budapestet is elérte, ahol a BUX körülbelül fél egyig sikeresen ugrált át a pozitív tartományba, ám onnantól csendesen csorgott lefelé. A mutató zárásra kissé javított, ám a 21 753 pontos érték így is 0,7 százalékos veszteséget takart. Az összes vezető részvény süllyedt. A legrosszabbul a Richter teljesített, amelynek 34 305 forintos záróára 1,2 százalékkal múlta alul a keddit. A Magyar Telekom árfolyama 1,1 százalékos esés után 797 forinton zárt. Az OTP 7150 forintig hanyatlott, ami 0,7 százalékos értékcsökkenés egy napon belül. A Mol-befektetők úszták meg a legjobban a napot, mert az olajpapír 20 500 forintos záróára csak 0,5 százalékos veszteséget jelent. Az FHB ma sem követte szektortársát, azonban ennek csak örülhettek a befektetők, ugyanis a kisebbik bankpapír 1,6 százalékos drágulás után emelkedett 1365 forintra. Az Egis 16 050-es árfolyama 0,3 százalékos növekményt takar. Az érdemi forgalmat bonyolító részvények közül a legnagyobb vesztes a Pannonflax és az AAA Auto volt, előbbi 4,8, utóbbi 4 százalékot zuhant, holott a használtautó-kereskedő cég közölte, bezárja nyíregyházi telephelyét, az április végi közgyűlésen pedig téma lesz egy sajátrészvény-vásárlási program indítása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!