Közel egy egységgel egyhetes mélypontra, 305,8-ig esett a forint az euróval szemben az újabb magyar deflációs adat hatására. Ezzel az előző bejegyzésben írt csökkenő trendvonalat megtörni látszik, igaz közben az 50 napos mozgóátlag (305,6 körül) egyelőre még korlátozza a forint gyengülését.

Nemcsak a forint euróval, hanem az euró dollárral szembeni árfolyamában is fontos szintnél járunk: amint látható: az egyéves emelkedő trendvonalat tesztelte múlt csütörtökön az ECB-döntés hatására 1,35 körül az árfolyam, de ma hajnalban újra ennek közelébe süllyedt a kereskedés. Ennek a trendvonalnak a letörése további euróesés előtt nyithatna meg az utat - írja a Portfolio.hu.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!