Eséssel kezdett Európa

Csökkenéssel kezdtek az európai tőzsdék szerda reggel, főként a bankpapírok árfolyama esett a tegnapi záróértékhez képest.
NAPI, 2010. szeptember 22. szerda, 10:12
Fotó:

A piros tartományban kezdték a napot a fontosabb európai tőzsdeindexek: a londoni FTSE 0,1, a frankfurti DAX 0,2, a párizsi CAC pedig 0,8 százalékos mínuszban állt nyitás után. A Stoxx Europe 600-as index is csökkenéssel nyitott, a tegnapi 0,5 százalékos csökkenés után, szerdán már 0,6 százalékkal csökkent a mutató.
Néhány egyedi hír mozgatta a részvényeket: a legnagyobb spanyol bank, a Santander árfolyama 1,5 százalékkal csökkent, miután a Credit Suisse leminősítette a részvényt, de alapvetően a banki szektor sem teljesít jól. A Daimler papírjai 2,1 százalékkal csökkentek, azt követően, hogy értesülések szerint a cég 9 milliárd eurós előajánlatot tett a Fiatnak. Ugyanakkor a bányaipari társaságok részvényei jól szerepelnek, köszönhetően az arany emelkedő árfolyamának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK