Eséssel nyitottak az amerikai tőzsdék

Az amerikai tőzsdék pirosban nyitottak, mivel újra megjelentek a globális fellendülést megkérdőjelező hangok - írja a Marketwatch.
Kővári Dániel, 2010. június 29. kedd, 16:25
Fotó:

A negatív hangulatot a kínai gazdasági mutatók alulteljesítése indukálta, legfőképpen ez sarkallta az ázsiai és európai befektetőket papírjaik eladására.

A DJIA 142 pontot csökkent, így 10 000 pont alá került - kicsivel 4 óra után 9996 ponton állt az index. A Nasdaq is csökkenéssel nyitott, 1,8 százalékos mínuszt könyvelt el a korai kereskedés alatt. Az S&P 500 is negatív tartományban tanyázik, 1,6 százalékos esése a minden szektort érintő csökkenésnek tudható be.

A kínai rossz hírek a reggeli ázsiai szakadás után tehát Amerikába is begyűrűztek. Ellensúlyozhatja a csökkenést az a hír, miszerint az amerikai ingatlanárak növekedésnek indultak - derül ki az S&P/Case-Shiller ingatlanár indikátorából.

A fontosabb részvények közül kiemelendő a Baidu, amely 4,5 százalékos mínusszal indult, miután a Google bejelentette, hogy változtat kínai politikáján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK