Eséssel zárt Amerika

A kezdeti oldalazás után esésnek indult az amerikai részvényárfolyamok nagy része a keddi kereskedésben. Estére közzétették az amerikai jelzálogpiac átalakításáról szóló terveket.
portfolio.hu, 2014. március 11. kedd, 21:38
Fotó: Napi.hu

Leépítené az USA a Fannie Mae és a Freddie Mac jelzálogfinanszírozó társaságokat, amelyek jelenleg az amerikai lakáshitelek 60 százalékánál játszanak szerepet. A Szenátus banki bizottságának kedden közzétett tervei szerint ezentúl a bedőlt hitelek veszteségének első 10 százalékát a magánpiaci szereplők állnák

.Az amerikai jelzáloghitel-piac reformjának bejelentését követően a Fannie Mae részvényárfolyama 29 százalékot, a Freddie Macé pedig 25 százalékot esett. Romlik a hangulat a teljes amerikai részvénypiacon is.

A kereskedés utolsó órájában csak kicsit javult a kép: a Dow 0,41 , a Nasdaq 0,63 százaléos, az S&P 500 pedig 0,49 százalékos mínuszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK