Ugyan koradélutánra egy kicsit magához tért a BUX, a kedvezőtlen nemzetközi hangulat hátszelével zárás előtt már napi mélypontjára ütötték vissza. A mutató végül 1,8 százalékot esve 22 737 ponton végzett.

Az eséshez az idei átlaghoz képest komoly, közel 27 milliárd forintos forgalom is párosult.

A vezető papírok közül a bankadó teljes összegen történő meghosszabbításának hírére az OTP-t büntették a leginkább a befektetők. Részvényeinek árfolyama masszív, 17 milliárdos forgalom mellett 3,4 százalékkal 5679 forintra olvadt, ám késő délután járt még ennél is lejjebb, alját 5627 forintnál ütötte a jegyzés.

Nem teljesített túl fényesen a kisebbik bankpapír sem, az FHB 2,3 százalékkal 1011 forintra rontott.

A gyógyszercégeket érintő várható intézkedések folytán szenvedtek az érintett társaságok árfolyamai is. A Richter 2,4 százalékkal 37 050 forintra értékelődött le. A nap vesztese mégis az Egis, amely csaknem 6,5 százalékot zuhanva végül 19 270 forinton végzett.

Aránylag jól tartotta magát a Mol, csupán 0,1 százalékkal lejjebb kerülve 23 770 forinton zárt.

A nagyok közül a Magyar Telekom volt az egyetlen legény a gáton, a távközlési társaság papírijai 0,2 százalékkal 552 forintra javítottak.

A nagyobb forgalmat bonyolító papírok közül a gyorsjelentését hétfő este közzétevő RFV a nap elején még emelkedni tudott, ám a zárás napi mélypontján, 9200 forinton érte 1,6 százalékot rontó részvényeit.

A másik, tavalyi eredményszámait hajnalban közzétevő társaság, az econet.hu papírjai viszont tartották a frontot és végül az előző záróértéknek megfelelő 86 forinton búcsúztatták a keddet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!