A külföldi piaci szereplők körében felerősödtek azok a várakozások, amelyek szerint a Moody's hamarosan alacsonyabb kategóriába sorolhatja vissza Magyarország hiteladósi minősítését - mondta el az ING Bank üzletkötője a hirtelen forintgyengülés lehetséges okairól. Kolba Miklós hozzátette: az S&P korábbi leminősítése után meg van arra az esély, hogy hasonló lépésre szánja rá magát a Moody's, ami a többi hitelminősítőnél három egységgel magasabb osztályzattal tartja nyilván a magyar besorolást. "Hirtelen előkapták a sztorit. Lehet, hogy valaki tud valamit, de hogy valóban így van-e, az a következő napokban derül ki" - fogalmazott a szakember. A délelőtti, 270,50/60-as szintek után 274 forintig húzott fel az euró, délután három óra tájban 273,30 volt az ár. A 274-es szint közelében belépő profitkivétek, azaz euróval szembeni forintvásárlások segítettek az árfolyam korrekciójában. A dollár kurzusa a 216-os szintet célozta meg, az amerikai fizetőeszköz drágulása közepette nagy tételű dollárvételek srófolták még feljebb az árfolyamot, ám később 215 alá tért vissza az árfolyam. Az amerikai nyitás után elképzelhető, hogy még egyszer meglódul felfelé az euró forintkurzusa - vélekedett a trader.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!