Esett a hozam, vitték az állampapírokat

A két héttel korábbihoz hasonló, élénk érdeklődés és jelentősen csökkenő hozam mellett keltek el a hathónapos diszkontkincstárjegyek a mai aukción.
Ádám Viktor, 2004. december 15. szerda, 12:29
Fotó:

Az eggyel korábbi aukcióhoz hasonlóan több mint háromszoros túljegyzés mellett az eredetileg tervezett, 25 milliárd forintos mennyiségnél ötmilliárddal többet értékesített ma az Államadósság Kezelő Központ. A hathónapos diszkontkincstárjegyek 8,85-8,93 százalék közötti hozamokkal keltek el, a 8,89 százalékos átlag a két héttel korábbit 40, a tegnapi - 12 bázisponttal csökkenő - másodpiaci referenciaértéket pedig 21 bázisponttal múlta alul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK