A Fed tegnapi kamatemelését kísérő közlemény után Tokióban felerősödtek az aggályok, hogy a magasabb kamatok következtében csökkenhet a fogyasztói költés az USA-ban, a japán export termékek fő piacán. A nemrég még nyertesnek számítók veszteni kezdtek részvenyeik értékéből, így a Mitsubishi Estate Co. és a Honda Motor Co. is. A Nikkei 225 index végül 0,87 százalékos csökkenéssel 11 739,12 ponton zárt, ez négy hetes mélypontot jelent. A szélesebb TOPIX mutató 0,72 százalékkal esett, 1193,85 ponton zárt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!