Esett az OTP, zuhant a Rába

Nem mutatott határozott irányt tegnap a BUX, az index értéke pénteki záróértéke körül ingadozott: kora délután esett, majd az amerikai börzék optimista startja után a pozitív tartományba emelkedett, végül 0,4 százalékos pluszban, 28 511 ponton állapodott meg.
NAPI Online, 2007. október 1. hétfő, 17:10

A vezető részvények az OTP kivételével emelkedtek, a bankrészvény jegyzését vélhetően a UBS-ről érkező kedvezőtlen hírek miatt kialakult pesszimista szektorhangulat húzta vissza. A reggeli 9500 forint fölötti szintről a papír gyorsan esett, egészen 9350 forintig jutott, majd zárásra 9450 forintra kúszott vissza, ami 1,1 százalékos gyengülésnek felelt meg. A másik három blue chip tulajdonosai szép nyereséget könyvelhettek el, a legjobban a Mol részvényesei jártak, papírjuk 1,4 százalékkal 28 895 forintra drágult. A reggel még a negatív tartományban is megforduló Magyar Telekom 1,2 százalékkal 992 forintra javult, miközben a Richter 0,9 százalékkal 37 950 forintra értékelődött föl.

Mozgásban a közepes kapitalizációjú papírok piacán sem volt hiány: a Rába kevéssel három előtt zuhanni kezdett, árfolyama 2700 forintról 2500-ig esett, majd zárásra 2556 forintig korrigált, ami 5,0 százalékos gyengülést takart. A forgalom óriási, mintegy 1,7 milliárd forint volt, ami azt jelenti, hogy a cég közel öt százaléka megfordult a parketten. Ugyancsak magas érdeklődés övezte a Pannonplast kereskedését, az új stratégiáját pénteken bejelentő cég részvényei meredek erősödéssel indítottak, a 9800 forintos csúcs elérését követően azonban visszaestek. Az utolsó papírok 9296 forinton cseréltek gazdát, ami stagnálást jelentett. Szintén változatlan árfolyamon, 23 000 forinton végzett az Egis, míg a Pannon-Flax 9,0 százalékkal, a Freesoft pedig 4,0 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK