A Mol árfolyama 210 forinttal, 1,22 százalékkal 16 990 forintra csökkent, 812,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,91 százalékkal 7205 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 7 forinttal, 1,54 százalékkal 447 forintra gyengült, forgalma 286,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 93 forinttal, 1,64 százalékkal 5582 forintra csökkent, forgalmuk 1,5 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 7 milliárd forint volt, minden vezető részvény gyengült a pénteki záráshoz képest.

Schiller Robin, a KBC Equitas elemzője az M1 csatornán elmondta, komoly eséseket lehetett látni, különösen az európai tőzsdéken. Már nyitásnál sem volt túl jó a hangulat, rossz hírek érkeztek, főleg a bankszektort illetően.

A fő ludas a Deutsche Bank volt, amely 14 milliárd dolláros büntetéssel szembesülhet az Egyesült Államokban, és kétségek merültek fel, ki tudja-e fizetni. Az elemző szerint az igazán negatív hír az volt, hogy Angela Merkel kancellár azt mondta, 2017-ig nem szeretne segítséget adni a banknak.

Az egész európai bankszektort ütötték, az OTP is 2 százalék körüli mínuszban zárt, a BUX-index leggyengébben teljesítő részvénye volt - mondta az elemző. Az amerikai igazságügyi minisztérium 14 milliárd dollárt követelt csütörtökön a német Deutsche Banktól kártérítésként, mert a jelzáloghitel-válság előtt fedezet nélküli, úgynevezett mérgező (toxikus) kötvényeket forgalmazott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!