Eshet a forint, ha megint gyengülnek a börzék

Eseménytelenül zajlott a délelőtt a bankközi devizapiacon, az eurót a péntek délutáni szintek közelében jegyezték.
NAPI Online, 2007. december 3. hétfő, 10:58
Fotó:

A hétvégi vegyes tengerentúli zárás után lehet, hogy a többnapos korrekció után ismét lejtőre kerülnek a világ vezető börzéi. Ha ez bekövetkezik, fordul a jen és fordulnak a feltörekvő piacok devizái is, egy-két hetes távlatban megint 258 forint közelébe drágulhat az euró - vélekedett az ING Bank üzletkötője.

Geszti Pál hozzátette: a hétfői kereskedés ugyanakkor igen csendes, az eurókurzus a 253-as nyitószintről 253,50-ig emelkedett, ami nagyjából a péntek délutáni szinteknek felel meg.

Az euró/dollár keresztárfolyam hektikusan mozog, a jegyzés 1,4620-nál és 1,4670-nél is járt, délelőtt 11 órához közeledve az amerikai fizetőeszköz 173,10 forinton állt a bankközin.

A svájci frank erősödött, forintárfolyama 153,40-nél tanyázott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK