Eshet a forint, ha nem vág a Fed

Délután erősödött a forint az euróhoz viszonyítva.
NAPI Online, 2007. szeptember 13. csütörtök, 15:29

Az euró jegyzése csütörtökön 253,60-254,60 forint között ingadozott, ám a jobbára eseménytelenül zajló nap jó részét 254, a dollár pedig 183 forint körül töltötte. Délután a hazai fizetőeszköz együtt erősödött a lengyel zlotyval, vélhetően amerikai szereplők ugyanis brit bankokon keresztül eurót adtak el és az említett két devizát vásárolták. Devizapiaci kereskedők arra számítanak, hogy meghatározó lesz a Federal Reserve közelgő kamatdöntése. Amennyiben a Fed nyíltpiaci bizottsága nem vagy csak 25 bázisponttal vág, gyengülésnek indulhat a forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK