A kezdeti veszteséget az előző nap nyilvánosságra hozott, összességében kedvezőtlen amerikai makrogazdasági adatok - az áprilisi kiskereskedelmi forgalom és a beszerzési menedzser index - okozták, de szerepet játszott a hétvégi görög és francia választásokkal kapcsolatos bizonytalanság, valamint a befektetők eladása a pénteken délután nyilvánosságra kerülő áprilisi amerikai foglalkoztatási adat előtt.

A londoni FTSE-100 0,35 százalék, a frankfurti DAX 0,25 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 0,33 százalékos mínuszban kezdett pénteken az előző napi záró értékekhez képest. Másfél órával később a FTSE 0,57 százalékos, a DAX 0,68 százalékos, a CAC 0,73 százalékos veszteségen állt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!