A BUX nyitás után gyorsan megindult lefelé, és délelőtt 18 764 ponton állította be napi mélypontját, ezt követően azonban egy szűk sávhoz ragadt a negatív tartományban, és nem moccantak az árfolyamok. Zárás előtt nem sokkal a kedvező amerikai makróadatra kissé felrántották a két nagypapírt, amitől a BUX is 18 947 pontig szaladt, de az öröm csak átmeneti volt - végül a zárószakasz után egész napos csatornájához simulva 18 823 ponton, 0,3 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját a BÉT részvénykosara. A forgalom viszont az átlag felett alakult, közel tízmillárd forintot értékben cseréltek gazdát az értékpapírok a parketten.

A blue chipek közül egyedül a meglehetősen mélyre zuhant Richter volt képes arra, hogy erősödjön ezen a borús és szürke februári napon, a nagyobbik gyógyszergyártó 34 480 forintos utolsó jegyzése 0,8 százalékkal volt magasabban a csütörtöki záróárnál. De még mindig messze az alatt a szint alatt van papír, ahová az MSCI-indexből való kikerülés urán került - a befektetők talán csak szembesültek a visszaesett likviditás jelentette kockázatokkal. Az OTP egész nap eladói nyomás alatt állt, végül 0,9 százalékot vesztett értékéből, s 4760 forinton állt meg (járt azonban ennél alacsonyabban, 4727 forinton is). A Mol és a Magyar Telekom is esett, az olajpapír 0,2 százalékkal 17 455 forintra, a távközlési papír pedig fél százalékkal 392 forintra huppant. Az Egis sem tudta követni szektortársát, 0,3 százalékkal 18 830 forintra süllyedt. A csütörtöki jelentők közül a Danubius 0,7 százalékkal erősödött, a Rába viszont 2 százalékot gyengült

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!